Ekipa

Mateja (desno) in Uroš (levo) naslonjena na neznan predmet.

Dogodivščina se je zares začela!

A kdo pravzaprav gre na to dogodivščino? Kdo ima tolikšno željo, da bi (morda) šla na pot z avtom brez klime? Kdo sta ti čudovito nespametni osebi?

Naj začnem z imenom ekipe, ketere člana sta opisana malo nižje. Team Serious Business. Menim, da je ime več kot primerno. Najina ekipa bo zagotovo izgledala zelo resno. Priprave bodo temeljite. Posledično bo avtomobil vrhunsko pripravljen, enako pa bo tudi z organsko komponento. No, tako bo vsaj izgledalo.

V nadaljevanju pa sledi težko pričakovana predstavitev dveh junakov, ki se podajata na epsko popotovanje.

Oba prihajava iz Zasavja, točneje iz ene boljših občin – Zagorja ob Savi. No, to je zgolj občina, sama se nahajava v majhni vasici nekaj kilometrov stran od središča Zagorja. Oba službujeva v službah, ki so bolj ali manj povezanane z ITjem. Ker sta podjetji locirani (tudi) v Ljubljani, pa na cesti preživiva veliko časa. Sem ter tja se rada odpraviva na izlet, potovanje ali naključno vandranje. Rada obiskujeva kino, še posebno v Zagorju in Trboljah. Ker je poceni, in ker ponavadi ni gneče.

Soudeleženki te dogodivščine je ime Mateja, avtorju tega prispevka pa Uroš. Sva brat in sestra. Oba sva po starosti bližje 30 letu kot 40 letu.

Mateja

Mateja službuje pri enem od večjih trgovcev v Sloveniji. Iz njenih pričevanj vem, da dela pomembne stvari. A ker niti ne želim vedeti točno kaj počne, težko orišem njeno delo. Iz opisov sem vseeno razbral, da njeno delo pripomore tudi pri razpečevanju ananasov širši javnosti. Točne povezave med ITjem in ananasi še nisem našel, a kot kaže obstaja.

Računalniki ostanejo del njenega življenja tudi izven službe. Brez težav uredi spletno stran, z veliko vnemo pa se uči tudi urejanja videov. Obe veščini sta izjemno pomembni tudi za projekt The Mongol Rally 2019.

V prostem času hodi na sprehode, obiskuje morske kraje in rada gleda sončne zahode. Vsako odvečno sekundo nameni treningu veslanja v zaprtih prostorih in teku na mestu. Občasno se preiskuša tudi v skoku v višino, a le, če jo kdo poskusi vmes fotografirati.

Je zelo empatična oseba. Večkrat sem slišal, kako težko ji je, ko pomisli na zapornike. Tudi sama želi podoživeti občutke, ki jih zaporniki doživljajo, zato se skupaj s prijatelji pogosto odpravi v escape room.

Veliko časa nameni druženju z družino, prijatelji in sodelavci.

Okus za glasbo po njenih besedah ima. Meni vzorca ali točnega žanra še ni uspelo izluščiti. Ugotovil sem le, da ji metal ni najbolj všeč.

Z veliko gotovostjo lahko trdim, da bi bil prej omenjeni projekt brez njene udeležbe veliko zahtevnejši kot je.

Uroš

Kaj pa Uroš? Čeprav delam v ITju, presenetljivo veliko službenega časa namenim selitvam računalnikov in prestavljanju pohištva. V prostem času lovim ljudi, živali in pokrajine s svojim fotoaparatom. Ne skrbite, ko jih ulovim, jih takoj izpustim.

Ukvarjam se z avtomobili, in po nekaj več kot desetih letih občasno kakšnega tudi sam bolj ali manj uspešno popravim. Rad imam hitre avtomobile, navkljub temu pa vedno poskušam voziti po predpisih. Občasno se s kakšnim prevoznim sredstvom zapeljem tudi po progi. Menim, da obstajajo tudi počasnejši vozniki, tudi rezultati so sem ter tja potrdili to izjavo.

Rad hodim na sprehode po eni in isti poti. Uživam v tišini, ki jo sem ter tja ponudi kakšna malo obiskana dolina. Občasno se ukvarjam tudi s športnimi ali družabnimi igrami, a so postale prenevarne. Ko sem nazadnje igral družabmo igro sem se namreč poškodoval.

V prejšnji službi sem svoj glas posodil telefonskemu odzivniku. Od takrat je preteklo že veliko vode. Pomislil sem, da so morda klicatelji glas že potlačili v podzavest. Zato sem se odločil, da poskusim kakšnemu spomin osvežiti. Zdaj občasno pripravljam in berem novice na eni od večjih radijskih postaj v Sloveniji.

Rad poslušam vse glasbene zvrsti, še posebno metal.

Verjamem, da je informacij za občutek povsem dovolj.

Mongol Rally pa ni samo zgodba o človeških udeležencih. Je tudi zgodba o pogumnih avtomobilih, ki se podajo na to pot, pa četudi se najraje ne bi.

In kot vsaka druga ekipa, tudi Team Serious Business potrebuje prevozno sredstvo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑